OMPPUPIIRAKKA<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
200 g sulatettua margariinia
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa tai vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Päälle omenalohkoja, kanelia, sokeria ja sitr. mehua
Sulatettu margariini ja sokeri sekoitetaan kulhossa. Jauhot lisätään vähitellen joukkoon. Seoksesta ei saa tulla liian kovaa. Ota taikinaa tässä vaiheessa kahvikupillisen verran sivuun.
Lisää isompaan osaan taikinaa kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.
Sekoita omenalohkojen sekaan kaneli, sokeri ja sitruunamehu.
Lisää omenat taikinan päälle ja ripottele sivuun otettu taikina omenien päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40 min.
Tänään teille tarjoilin omppupiirakan ohjeen, vaikka luultavasti se teiltä kaikilta löytyykin. Ilma vaan oli niin sateinen ja syksyinen että ajattelin omppupiirakan reseptin tälle päivää sopivan.
Tältä päivältä leipominen jää koska tulin kipeäksi taas kerran. Poskiontelotulehdus kierre on edelleen päällä ja kuume on nousussa. Inhottava tauti.
Eilen lähtivät matkaan kakut ja omppuhillot myyjäisiin. Täytyy tänä iltana käydä katsastamassa ovatko tulleet myydyksi, jos tauti vähän antaa periksi.
Näillä kirjoituksilla huomiseen!
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
Kommentit