Tällä ohjeella olen tiikerikakkua väsännyt. Tosin teosta on jo aikaa joten suklaan määrästä en ole ihan varma, mutta hyvää kakkua joka tapauksessa
Tiikerikakku 2kpl
400 g voita tai margariinia
6 dl sokeria
6 kananmunaa
6-8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
4 tl vanilliinisokeria
Vaaleeseen taikinaan:
n. 150 g lime-valkosuklaata ja
maun mukaan sitruuna tai limemehua
Tummaan taikinaan:
n. 250 g tummaa suklaata
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata vaahdotuksen välillä suklaat.
Lisää rasva-sokerivaahtoon muna kerrallaan
hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon.
Lisää kuivat aineet ja kerma
ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kulhoon toiseen 2/3 taikinasta
joka maustetaan lime-valkosuklaalla ja
sitruuna tai limemehulla,
ja toiseen kulhoon 1/3 taikinasta johon lisätään tummasuklaa.
Kaada taikina kerroksittain vuokaan aloittaen vaaleasta taikinasta .
Sekoita haarukalla kevyesti pintaa jotta
kerrokset sekoittuvat.
Paista 175 asteessa n. 50-60 min
Kuva on tosi huono, eikä parempaa kuvaa kakusta löydy kun en pojan ristiäisissä
kakkua huomannut sen enempää kuvailla kaiken tohinan keskellä.
Kommentit