No nyt ollaan taas päivän lähempänä joulua. Tosin kun pihalle katsoo ei siltä näytä, koska kaikki lumi mitä tänne satoi, suli pois =( Toivotaan että jouluna sitä silti olisi, että se joulupukkikin pääsee tulemaan.
Missäs vaiheessa teillä muilla on jouluvalmistelut ja mitä kaikkea teidän jouluvalmisteluihin kuuluu? Kommentoikaahan =) Minä olen vaihtanut jouluverhot ikkunoihin ja muutamassa ikkunassa on jo jonkinlainen valojuttu ja kalvokuvioita =) Matot käytin pesulassa ja lattiaan ne laitan vasta muutamaa päivää ennen joulua. Siirappipiparit ja ässät on leivottu ja jääkaapissa odottaa suklaasydän taikina. Muutakin pikku näperrystä on tullut tehtyä mutta niistä sitten myöhemmin.
Kun niitä reseptejä lupasin teille laitella niin ajattelin, että voisin tämän suklaasydän taikinan ohjeen laittaa! Hyviä nämä kypsinäkin ovat, mutta kyllä tuo taikina vaan voiton vie!
SUKLAASYDÄMET
900 g voita
900 g sokeria
1300 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
12 tl kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
kananmunaa voiteluun
koristeluun sokeria ja/tai mantelirouhetta
Sokeri ja voi vaahdotetaan. Joukkoon lisätään kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan vehnäjauhoihin. Kuivat aineet lisätään vaahtoon ja sekoitetaan nopeasti taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta voi joukkoon lisätä hiukan vettä tai maitoa. Annetaan seistä viileässä seuraavaan päivään. Taikina kaulitaan ja siitä otetaan sydänmuotilla pikkuleipiä, jotka voidellaan kananmunalla. Pinnalle ripotellaan sokeria ja/tai mantelirouhetta. Pikkuleivät paistetaan 200 asteessa noin 8-10 min.
Suklaasydämiä paistellen huomiseen
Kommentit