Meillä on tänä vuonna tullut todella paljon omppuja ja niistä olen yrittänyt väsätä kaikenlaista mukavaa. Omppuhilloa ja mehua pääasiassa, mutta pakkaseenkin olen lohkoja talven varalle laittanut, että saa sitten silloinkin tehdä omppupiirakkaa. Nyt sitä on syöty kyllästymiseen asti =) Tässäpä minun ohjeeni omppuhillon tekoon ja maustamiseen.
OMPPUHILLO
1 kg soseutettuja omenia
1-2 dl vettä
500 g hillosokeria
Poista omenoista kodat ja kuori ne. Lohko omenat kattilaan ja keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Soseuta pehmeät omenat. Lisää sekaan hillosokeri ja keitä 10 min välillä sekoittaen. Laita hillo kuumiin tölkkeihin.
Voit lisätä soseeseen: n. 1 rkl aitoa vaniljasokeria tai kanelia tai vaikka molempia =)
Kommentit