Eilen oli joulumieli kadoksissa kun maa oli aivan musta, mutta tänä aamuna kun pojan kanssa nousin ja ikkunasta pihalle kurkkasin teki joulu taas paluun mieleeni =) Lunta oli satanut yöllä ja maa on valkoinen. Ei kuitenkaan kauheasti, mutta valaisee kivasti tuota pihaa ja on nätin näköistä. Pakkastakin on ollut koko päivän. Ihanaa ihanaa ihanaa =)

Icicles.gif

Tänään ehdin tekemään kaksi taatelikakku ja hyvin onnistuivat. Illalla olisi tarkoitus lähteä siskon luokse tupperi kutsuille. Onneksi pääsee hetkeksi irtautumaan lapsen hoidosta =) ja mies katsoo poikaa. Ruisleipäjuurenkin tein eilen käymään. Katsotaan miten onnistuu kun en ole sitä muutamaan kuukauteen tehnyt. Ja en käyttänyt vanhaa juurta vaan tein uuden. No näkee sitten viikonloppuna miten se onnistuu.

Ajattelin kirjoitella vaihteeksi piirakan ohjeen. Tätä tein viime jouluna ja netistä olen tämän ohjeen ottanut, mutta en muista mistä sieltä. Aika makoista mutta niin hyvää.

KINUSKINEN DAIM-PIIRAKKA

Pohja:

150 g voisulaa

2,5 dl kaurahiutaleita

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl fariinisokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 pss daim-rakeita

2 dl valmista kinuskikastiketta

2 rkl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina tasaisesti uunivuokaan. (En muista käytinkö leivinpaperia vuuan pohjalla vai voitelinko vuoan vain rasvalla.) Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Ripottele piirakan pinnalle Daim-rakeet ja kaada päälle keskenään sekoitettu vehnäjauho-kinuskikastikeseos. Paista vielä noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

SantaJumping.gif

Huomiseen!