Piti niin ehtiä tekemään kunnon joulukalenteri tänne mutta eihän siitä mitään tullut. No en siitä kumminkaan nyt paniikkia ota =) Viime viikonloppu kun meni siskon synttäreiden vilskeessä niin nopeasti ohi. Mihin päivät oikein katoaa kun tuntuu että mitään ei ehdi tekemään. Toivottavasti nyt sentään joulun saa laitettua =)

Tällaisen kakun tein siskon synttäreille. Kakku siis tavis kermakakku, missä sisällä on lakkahilloa, banaania ja mansikkaa. Kostutin spritellä. Päällä siis kerma ja mansikat ja pikkuisen mantelirouhetta. Kuva on tosi huono, mutta eiköhän siitä kakun erota =)

2109138.jpg

 

Tarjottavana oli lisäksi omppupiirakkaa, kookos-taatelikakkua, kanelikierrepullaa, kinkkupasteijoita ja kasvispasteijoita.

Voisin yrittää laittaa joka päivä jotain reseptiä niin siinähän minulla olisi sitten jonkinlainen joulukalenteri teille! Mutta älkää pahastuko jos joku päivä mitään ei ilmestykkään. Edelleen tuo poika pitää kiireisenä =)

Tässä joulukuun ensimmäinen reseptini

PIPARIMUFFINIT 24kpl

200 g voita

2 dl fariinisokeria

4 munaa

2 prk (400 g) Valion maustettua rahkaa rommi-rusina

7 dl vehnäjauhoja

4 tl piparkakkumaustetta

5 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kevyesti vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat. Lisää rahka. Yhdistä keskenään kaikki loput aineet ja lisää joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin vuokiin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 12 min.

Alkuperäistä ohjetta hiukan siis muuttelin. Alkuperäinen ohje on Valion.

Hyviä muffineita oli ja kuvaa en tosiaan keriinnyt ottamaan kun muffinit oli jo paremmissa suissa. Tämän reseptin myötä haluan toivottaa jokaiselle oikein hauskaa joulukuun ensimmäistä päivää

 

Free Christmas Time Screensaver screen shot