Tällaista kuivakakkua kokeilin, mutta lopputuloksesta tuli aika karvaan makuinen. Jotenkin täytyy varmaan ohjetta tulevaisuudessa muokata.

Luumu-suklaakakku

1ps (227g) kivettömiä luumuja

2dl vettä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2dl sokeria

150g voita tai margariinia

 

noin 200g tummaa suklaata

2 munaa

 

3dl vehnäjauhoja

11/2 tl leivinjauhetta

 

1/2 tl soodaa

 vajaa1/2 tl neilikkaa, ja saman verran kanelia ; tai piparkakkumaustetta ja hiukkasen maustepippuria

 

1tl vanilliinisokeria

vähän konjakkia tai rommia

 

Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä tasaiseksi soseeksi välillä sekoittaen. Lisää neilikka ja kaneli ja aavistus siirappia. Ota kattila liedeltä, sulata rasva luumusoseen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään luumusoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöisksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja konjakki.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia.