Tällaista kuivakakkua kokeilin, mutta lopputuloksesta tuli aika karvaan makuinen. Jotenkin täytyy varmaan ohjetta tulevaisuudessa muokata.
Luumu-suklaakakku
1ps (227g) kivettömiä luumuja
2dl vettä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2dl sokeria
150g voita tai margariinia
noin 200g tummaa suklaata
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
vajaa1/2 tl neilikkaa, ja saman verran kanelia ; tai piparkakkumaustetta ja hiukkasen maustepippuria
1tl vanilliinisokeria
vähän konjakkia tai rommia
Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä tasaiseksi soseeksi välillä sekoittaen. Lisää neilikka ja kaneli ja aavistus siirappia. Ota kattila liedeltä, sulata rasva luumusoseen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään luumusoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöisksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja konjakki.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia.
Kommentit