Pahoitteluni siitä että en ole joulukalenteria päivitellyt ja nyt vasta pystyn kirjoittamaan. Tekemistä on ollut todella paljon ja aika ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt. Tähän yhdistän nyt monen monta päivää!

Bells.jpg

MINTTUSUKLAA-KROKANTTIKAKKU

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

½ dl maitoa

100 g minttukrokantti suklaata hienonnettuna

Kuorrutus:

100 g minttukrokantti suklaata ja tilkka kermaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (myös rouhittu suklaa) taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Älä vatkaa taikinaa enää vaan sekoittele varovasti. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 45-60 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Sulata kuorrutussuklaa varovasti kerman kanssa kattilassa, sekoita kunnes tasaista. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Ohjeen olen ottanut joskus netistä, mutta en muista mistä täältä.

Candycanes011.png

Meillä ei ole edelleenkään täällä lunta muuta kuin pieni härmä maassa ja vesisadetta lupasi muutamalle päivälle ennen joulua. Joten joulufiilistä ei todellakaan kauheasti löydy. Mikäs muualla päin suomea tilanne lumen kanssa on?

Tänään vein ensimmäiset joululahjat tuttavalle jottei käynti jäisi taas viime tinkaan. Saa tilaa kaappeihin lopuille lahjoille. Joko olette loput lahjanne hankkineet?

Sunnuntaina tein pakastimeen valmiiksi lanttu ja porkkanasoseen jotta voin sitten maanantaina tai tiistaina tehdä laatikot. Tällä ohjeella meillä tehdään lanttuloora:

LANTTULAATIKKO

2 kg lanttusosetta

suolaa

rasvaa

4 rkl vehnäjauhoja

1 tl valkopippuria

5 rkl siirappia

maitoa

3 tai 4 munaa

Lisää lanttusoseeseen rasva ja vehnäjauhot ja kuumenna liedellä hetken aikaa ja sekoita huolellisesti. Mausta ja lisää jäähtyneeseen lanttusoseeseen kananmunat. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Itse laitan maitoa niin että seoksesta tulee aika löysä. Kaada seos voideltuihin vuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare rasvaa. Kuvioi pinta lusikan kärjellä. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Hyvää on!

Huomiseen joulumieltä etsien!